Direktdemokraterna Consul

Gå tillbaka

Corona-restriktioner

Elisabet Tillas Elisabet Tillas  •  2022-01-03  •    Inga kommentarer  • 

Hur länge ska vi medborgare acceptera inskränkningar i våra medborgarrättigheter på grund av Corona?

Jag förstår att våra politiker och andra myndigheter gör sitt bästa för att skydda oss medborgare. Men hur länge ska de fortgå? 

Vi behöver få se statistik, uppföljning och kostnader för dessa insats och resultat. Jag efterlyser också riskanalyser för varje insats/åtstramning som har satts in. 

Covid är ett virus. Det kommer aldrig att utrotas men försvagas. När bedömer våra politiker och folkhälsomyndigheten att det är tillräckligt svagt så att vi kan umgås igen? Alltså slipper alla restriktioner, covid-pass, inställda ungdomsläger, etc?

Sista 20 åren har vår svenska sjukvård förbättra medellivslängden för våra medborgare med åtskilliga år. Detta trots hårda nedskärningar med start redan under 80-90-talet och en oroväckande fortsättning under hela 2000-talet. En allt mer förtvivlad vårdpersonal har lnder åren larmat för döva politikeröron utan resultat. Resultatet är att vi har fått en större del personer i vårdköer samt en åldrande och skör befolkning. Sköra grupper som vi till vardags skulle kunna ge en bättre och respektfull hjälp/vård och kanske till och med öka antalet vårdplatser.När ska vi lyssna på vårdpersonalen?

Vi medborgare blir dagligen matade med information om antalet Covid-smittade och döda. Såväl media som samtliga partier har ungefär samma inställning och dommedagsvarningar utan att kritiskt granska statistiken och uträkningar. Tittar vi på tex SVTs statistik är det i princip inga corona-dödsfall nu i januari 2022. Antalet inlagda på IVA med huvuddiagnos corona är också mycket lägre nu i vinter. Antalet smittade är hög, men det är en reell siffra som presenteras och kan därför inte jämföras med en annan tidigare reell siffra då vi inte vet antalet testade. Ett corona-test kostar ca 1400 kronor. Bara testade i Sverge uppgår hittills til ca 18 miljarder kronor, pengar som vi skulle kunna lägga på andra saker, tex att höja löner för sjukvårdspersonalen samt utöka antalet vårdplatser eller slippa bygga på stadsskulden. När ska vi sluta testa?

Varför skuldbeläggs och uteslut de som frivilligt valt att inte vaccinerat sig?, Det har visat sig att vaccinet inte hindrar smittspridningen, som det först sas så varför utesluta ovaccinerade från att åka tåg, besöka evenemang, etc? Detta strider mot de mänskliga rättigheterna. Argument att de ovaccinerade får en svårare corona är säkert sant, men de flesta ovaccinerade är unga elle ttillhör ingen riskgrupp. Då svenskarna vaccinerade sig mot svininfluensan rapporterades ca 1 biverkning/1200 vaccinerade. Fram till nu har covid-vaccinerade rapporterat ca 1/100 biverkningar. Kanske inte så konstigt med snabbt framtagna vaccin. När ska vi sluta skuldbelägga och straffa ovaccinerade för att de är skeptiska?

När får vi medborgare se facit? Alltså en ärlig rapport på kostnader, uppföljning på de olika insatsernas effekter tex munskydd, covidpass, begränsningar i sällskaps storlek, osv. Få se statistik på ökning av psykisk ohälsa, företag som gått i konkurs, våld i hemmet, skolresultat, BMI på våra skolbarn som missat gympa och idrottsförening, m.m. När får jag se ett opositionsparti som vågar ta tag i covid-restriktionerna och ifrågasätta? När kommer det granskande reportrar som hjälper oss medborgare få veta?

Jag tycker det börjar bli hög tid att frågan debatteras och hanteras demokratiskt så vi slipper se samma kravaller som börjar dyka upp runt om i världen. Samtliga världens länder har lekt följa-John tillräckligt länge nu, vi i Sverige har tillräckligt med pondus och kunskap för att kunna fatta egna beslut och göra egna konsekvensbedömningar. När ska vi börja debattera?

Kommentarer (0)


Du behöver logga in eller registrera dig för att kunna kommentera.